Takmičenje je okupilo 110 učenika iz 23 srednje škole iz Aleksandrovca, Batočine, Brusa, Jagodine, Knića, Kragujevca, Kruševca, Paraćina, Požarevca, Rače, Smedereva, Smederevske Palanke, Svilajnca, Topole, Trstenika i Velike Plane.

Petočlani timovi sastavljeni od učenika iz različitih škola dobili su zadatak da osmisle proizvod ili uslugu pomoću kojih će privući turiste u centralnu Srbiju. Uz pomoć poslovnih mentora kreirali su biznis planove za svoje ideje koje su na kraju dana u trominutnoj prezentaciji predstavili članovima žirija i publici.

Pobedu je odneo petočlani tim koga su činili učenici Ekonomsko-trgovinske škole u Požarevcu, Ekonomske škole i Prve tehničke škole u Kragujevcu, Gimnazije “Kralj Petar I” u Topoli i Gimnazije u Batočini .

Od naših učenika učestvovali su: Tamara Radović I/5, Jovana Savić III/5, Jovana Jovanović III/5 i Dušan Marković III/5. Naša Tamara Radović je bila deo tima koji je osvojio I mesto, a Dušan Marković deo tima koji je osvojio III mesto. Sledeći nivo takmičenja održava se u januaru u Beogradu. Sa učenicima je bila profesorka preduzetništva Slavica Toplica.

Članovi tri prvoplasirana tima obezbedili su sebi mesto u Nacionalnom finalu koje će biti održano u januaru u Beogradu, a pobednici na nacionalnom nivou će učestvovati na Poslovnom izazovu zapadnog Balkana (u aprilu 2019. u Podgorici) zajedno sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

             U sredu 26.septembra obeležili smo Evropski dan jezika. Organizovano je takmičenje u poznavanju stranih jezika, asocijacije, učenici su pravili panoe i crteže. Nakon toga, mogli su se čuti stihovi i skečevi na: srpskom, italijanskom, ruskom, nemačkom, engleskom, španskom, francuskom i turskom jeziku. Sve smo to začinili pesmama koje je izvodio naš školski bend.

               Imali smo zadovoljstvo da ugostimo i naše drugare iz OŠ "Karađorđe", koji su takođe učestvovali u kvizu znanja. Ceo projekat organizovali su profesori jezika, kao i naši učenici koji su sami birali jezik na kom će recitovati.  Sve je to bilo pod sloganom- Koliko jezika znaš, toliko vrediš!

 

 

 

" Позоришни сусрети "

Драмска секција наше школе је адаптирала, режирала и извела представу по тексту италијанског писца Дариа Фоа „Немам да платим и нећу да платим“. Ова комедија je у потпуности прилагођена српском контексту, једино су имена ликова остала верна оригиналу. Радња представе је заснована на два конфликта: један у супермаркету због поскупљења робе, а други у фабрици због неуспешне приватизације. Ови догађаји постављају пред актере драме, две радничке српске породице, два кључна питања: да ли је могуће и даље седети скрштених руку и чекати, или се не може више, и мора се нешто предузети. И један и други избор имају своје разлоге и своје последице.

Опширније: Позоришни сусрети

 

  • ЛОКАЦИЈА НА КОЈОЈ СЕ НАЛАЗИМО


  • КОНТАКТ ПОДАЦИ ШКОЛЕ


    tel: 034/6811-035
    fax:034/6811-035
    mail: ss.kraljpetar1@open.telekom.rs
    Радно време: 7:00-15:00h

    site bottom