" Позоришни сусрети "

Драмска секција наше школе је адаптирала, режирала и извела представу по тексту италијанског писца Дариа Фоа „Немам да платим и нећу да платим“. Ова комедија je у потпуности прилагођена српском контексту, једино су имена ликова остала верна оригиналу. Радња представе је заснована на два конфликта: један у супермаркету због поскупљења робе, а други у фабрици због неуспешне приватизације. Ови догађаји постављају пред актере драме, две радничке српске породице, два кључна питања: да ли је могуће и даље седети скрштених руку и чекати, или се не може више, и мора се нешто предузети. И један и други избор имају своје разлоге и своје последице.

Представа је премијерно изведена у сарадњи са „Културним центром“ и „Канцеларијом за младе“ општине Топола 25. марта 2016. године у биоскопу у Тополи, а репризирана 28. марта 2016. године на истом месту. Овом представом наша школа је 1. априла отворила 20. Позоришне сусрете гимназијалаца у Крагујевцу који трају до 10. априла 2016. године и тиме петнаести пут учествовала на овом великом такмичењу на коме ове године учествује 27 школа. Наши ученици, Смиљана Алексић III4, Филип Стевановић II5, Јована Миљковић IV4, Марко Живановић IV3 и Данијел Јевтић I5, уз помоћ наставника Јелене Јовановић – Бубање успели су да добром глумом, дикцијом и понашањем на сцени насмеју публику, али и да је наведу на размишљање о егзистенцијалним проблемима са којима се среће човек данашњице. Добром утиску допринела је техничка подршка коју чине следећи ученици: Богићевић Александар - расвета, Никодијевић Александра - музика, Милета Алексић - статиста, Калајџић Зорана - суфлер, Марија Стаматовић - суфлер, као и наставник ликовне културе Тамаре Ђорђевић - која је осликала сцену.

Наши ђаци су показали да постоји начин да се смејемо себи и својој беди, свом осећају немоћи и арогантности других; да постоји начин да се смејемо, јер зашто бисмо плакали.


наставник српског језика и књижевности,

                             Јелена Јовановић–Бубања

Погодака: 1521

 

  • ЛОКАЦИЈА НА КОЈОЈ СЕ НАЛАЗИМО


  • КОНТАКТ ПОДАЦИ ШКОЛЕ


    tel: 034/6811-035
    fax:034/6811-035
    mail: ss.kraljpetar1@open.telekom.rs
    Радно време: 7:00-15:00h

    site bottom