Информације

“Још увек возим”

Захваљујући Савету за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Топола, у нашој школи је по трећи пут спроведена кампања “Још увек возим”. Кампања је намењена младим возачима, а за циљ има повећање безбедности младих у саобраћају.
Кампању су реализовали представници Савеза параплегичара и квадриплегичара Србије Кристина Грбовић и Бојана Гладовић. Поред њих, уводним излагањем о ризицима и опасностима које носи тренутак непажње у саобраћају, ученицима се представио Драган Рикановић представник Агенције за безбедност саобраћаја.
Бојана и Кристина су на веома сликовит начин ученицима пренелe своја искуства и описале ситуације које су их довеле у стање у коме се налазе. Обе су инвалидност стекле у саобраћајној несрећи управо због неискуства возача или тренутка непажње. Описале су тренутке борбе, успона и падова али и чињеницу да су уз подршку најближих успеле да се издигну изнад стања у коме се налазе и снагом своје воље још преданије и посвећеније крену у борбу да сачувају што већи број младих живота.
На крају презентације ученици су имали прилику да испробају наочаре које симулирају стање алкохолисаности са 0,5 промила и 1 промил алкохола у крви.
Предавању су поред ученика завршних разреда присуствовали заменица председника општине Топола, Јасна Вуковић, представници ПС Топола, представници Ватрогасно спасилачког одељења Топола, дома здравља “Свети Ђорђе”. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *