Такмичење из пољопривреде 2022

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ УЧЕНИКА ИЗ ОБЛАСТИ ПОЉОПРИВРЕДЕ И ХОРТИКУЛТУРЕ

                                                                                   18 и 19.03.2022

СРЕДЊА ШКОЛА “КРАЉ ПЕТАР I” ТОПОЛА. 

ПОЉОПРИВРЕДНИ ТЕХНИЧАР :

РУКОВАЛАЦ – МЕХАНИЧАР ПОЉОПРИВРЕДНЕ ТЕХНИКЕ:

ТЕХНИЧАР ХОРТИКУЛТУРЕ :

ПРАКТИЧНИ ДЕО:

РАНГ ЛИСТА – КОНАЧНИ РЗУЛТАТИ

ИЗВЕШТАЈ

36. Републичко такмичење ученика из области пољопривреде, производње и прераде хране

Средња школа Краљ Петар I из Тополе била је домаћин 36. Републичког такмичења ученика у области пољопривреде, производње и прераде хране. Такмичење, које је одржано 18. и 19. марта 2022. године, окупило је 27 школа из целе Србије. Учешће је узело 45 ученика који су се такмичили у категоријама: пољопривредни техничар, руководилац-механичар пољопривредне технике и техничар хортикултуре.

        Првог дана, након регистрације и смештаја учесника, такмичење је званично отворено. Присутнима су се обратили Милош Петковић, директор школе, као и председник општине Топола, Владимир Радојковић. Читав догађај, својом песмом и игром, употпунио је КУД Опленац из Тополе. Након свечаног отварања започео је тест провере теоријског знања такмичара. За то време њихови ментори су били у прилици да посете комплекс Задужбине Краља ПетраI на Опленцу и боље упознају лепоте овог дела Шумадије. Вече првог дана такмичења било је резервисано за дружење школе домаћина и гостију/ учесника.

    Другог дана такмичења ученици су се такмичили у свом практичном знању. У зависности од смера, ученици су морали да покажу своје умеће у орезивању винограда, спретној вожњи трактора или изради цветног аранжмана на задату тему. Након оцењивања практичног дела, сабирали су се бодови са теоријске провере и добијени су победници у све три категорије. На свечаном ручку, директор школе, Милош Петковић, заједно са стручном комисијом са Пољопривредног факултета, уручио је пригодне награде победницима, као и захвалнице свим школама учесницама такмичења.

      Диреткор Петковић је истакао да је била велика част и одговорност организовати овакав догађај и захвалио је свим учесницима на одзиву и ентузијазму који су показали за време такмичења. „Овакви догађаји су изврсна прилика да склопимо нова познанства, разменимо искуства и допринесемо промовисању и очувању пољопривредних смерова у нашим стручним школамаˮ, истакао је Петковић.